Profylaxkurs i Malmö

 

Profylaxkurs i Malmö

Med Bebis profylaxkurs i Malmö riktar sig till alla blivande föräldrar, oavsett om ni väntar ert första barn eller har barn sedan tidigare. Här får ni en fördjupad kunskap i födandet, hur kvinnans kropp fungerar och hur ni ska samverka med den under förlossningen.

Vår profylaxkurs i Malmö är till för alla. Några grundpelare i profylaxkursen är andningsteknik, massage, djupavslappning, stresshantering och partnerns roll. Vårt mål är att möta era behov och vår kurs ger er mängder av kunskap och verktyg som alla kan lära sig.

Allt-i-ett-kurs

Profylaxkurs hos oss är en kombination av de bästa kurserna inom andningsprofylax, hypnobirthing, förlossningsförberedelse och kursen Föda utan rädsla. Vi lär bland annat ut en teknik för djupavslappning och en uppdaterad andningsteknik som gör att kvinnan kan arbeta i samförstånd med sin kropp – livmodern kan då arbeta optimalt utan onödig smärta. Vi ger er även tillgång till de viktigaste redskapen inför förlossningen – alltid uppdaterat och med både erfarenhet och den senaste forskningen som stöd för momenten.

Smärtfri förlossning – är det möjligt?

För att minska smärtan under förlossningen och för att lättare följa med din kropp i förlossningsarbetet är det viktigt med rätt andningsteknik. Vi har valt att lämna den äldre profylaxen med lättanding och mellanandning pga svårigheten att använda den rätt. Den ökade andningsfrekvensen ligger nära hyperventilering och är lätt att trilla över i. Vid hyperventilering får vi motsatt effekt med minskad syretransport, syrebrist till livmodern och därmed ökad smärta.

På Med Bebis profylaxkurs i Malmö lär vi i stället ut den uppdaterade andningstekniken, där kvinnan andas i samförstånd med sin kropp och syresätter sin livmoder så att den kan arbeta optimalt – utan onödig smärta. Vi går igenom hur förlossningsförloppet och värkarbetet fungerar och hur du kan göra för att bäst hjälpa din kropp. Vi går även igenom hur nervsystemet fungerar och hur de olika hormonerna som produceras påverkar förlossningsförloppet.

Med eller utan partner?

Du måste inte gå profylaxkursen tillsammans med en partner. Kursen passar dig oavsett om du planerar att föda med stöd av en partner, dola, en vän eller med stöd av personalen på sjukhuset.

Vad lär jag mig som partner/stödperson?

Som partner/stödperson på en profylaxkurs kommer du att lära dig en hel del. Inte bara om hur viktig din närvaro och ditt stöd är för att ni ska få en positiv upplevelse, utan också en hel del hands-on, som tekniker för massage, avslappning och andning. Massage i kombination med avslappning och rätt andning bidrar nämligen till att kvinnan blir lugnare och hennes kroppsegna morfin (endorfin) frisätts, vilket i sin tur ger smärtlindring.

Problemfri förlossning

På vår profylaxkurs fördjupar vi oss i frågor kring förlossningen, hur kvinnans kropp fungerar och hur ni kan samarbeta för att få en så snabb och problemfri förlossning som möjligt. Här pratar vi till exempel om vikten av vägledning och hur man läser av kroppsspråket när kvinnan kanske är för trött för att uttrycka sig med ord. Vi pratar också kring hur man kan kommunicera i ovana och stressfyllda situationer och hur man bearbetar rädslor.

Verktyg för ett enklare samarbete

Genom vår profylaxkurs i Malmö kommer du som partner/stödperson att få de redskap du behöver för att känna dig trygg i din roll och vara ett gott stöd. Vårt mål är att ge er verktygen för att ni tillsammans ska bli det bästa teamet inför just er förlossning och barnets födelse.

Hjälp din partner att stötta dig

Under kursen pratar vi också om rädsla, oro, hur du och din partner påverkas av stress samt vad ni kan göra för att vara lugna och förberedda i denna nya och ovana situation. Vi arbetar med olika verktyg som ni kan använda för att kommunicera bättre och vad du behöver inför, under och efter förlossningen.

Expertråd från leg. barnmorska

Ni lär er olika massagetekniker och djupavslappning, experternas råd kring förlossningar och vi går igenom gynnsamma ställningar för dig som ska föda. Vi visar också hur du kan föda avslappnat med fokus, styrka, koncentration och uppmärksamhet på din kropp och dina behov.

Kort sagt: Med Bebis profylaxkurs ger er förutsättningarna ni behöver för att kunna känna er trygga och samarbeta på bästa sätt när ni ska möta er bebis för första gången.

Måste alla gå en profylaxkurs?

Nej, alla behöver inte gå en profylaxkurs. Vissa föder utan komplikationer ändå och en förlossning kan självklart vara en fin upplevelse även om den blivande mamman eller båda föräldrarna är oförberedda på vad som ska hända.

Par samarbetar bättre efter profylax

Många artiklar och undersökningar visar dock att de par som deltagit i profylaxkurser och fått förbereda sig med fakta och praktiska gemensamma övningar innan förlossning och föräldraskap har lättare att kommunicera. De missförstår varandra i mindre utsträckning, samarbetar bättre och upplever att både förlossningen och den första tiden som föräldrar varit en mer positiv upplevelse jämfört med föräldrar som inte gått någon profylaxkurs.

Profylaxkurs ger snabbare förlossning med mindre smärta

Dessutom är förlossningarna snabbare i genomsnitt, kvinnorna skattar smärtan lägre om de har lärt sig att andas och slappna av rätt – och kvinnorna brukar vara nöjdare med det stöd de fått från sin partner om partnern deltagit i den förberedande kursen.

Dels har partnern lärt sig vad som förväntas och hur man bäst kan vara ett stöd, men partnern har också visat sitt stöd redan här, innan själva förlossningen. Detta brukar upplevas som en stor glädje och trygghet för den som ska föda.

Välkommen till en rolig kurs i andning och avslappning där du lär dig att lyssna på din kropp och dina behov!

 

OBS! Med friskvårdsbidrag från er arbetsgivare är denna profylaxkurs avdragsgill.

 

Pris: 2195:-/par. Ni bokar 1 plats/par
(kursmaterial, digital avslappningsövning och fika ingår i kursavgiften)

 

Avtalad bokning är bindande. Enligt distansavtalslagen ges ångerrätt inom 2 veckor från registrerad bokning. Ångerrätten upphör dock att gälla senast en vecka före kurstart. Vid förlossning före kursstart debiteras 50% av kursavgiften. Födelseintyg måste uppvisas.

 

 

Boka din profylaxkurs

Priset gäller per par.
Avboka fritt i 14 dagar.
Fika ingår.
Kursmaterial och ljudfil för avslappning.

Profylaxkurs 26/4
Börjar den:
Sunday April 26, 2020
10:00
Slutar den:
Sunday April 26, 2020
16:00
Blekingsborgsgatan 3 21463 Malmö
2195.00 kr
10 Platser kvar
Kursinformation

Heldagskurs med paus för lunch på egen hand

Profylaxkurs 26/4
Sunday April 26, 2020
Regular (2195.00 kr)
Platser kvar: 10
Bokar din plats ...
Profylaxkurs 17/5
Börjar den:
Sunday May 17, 2020
10:00
Slutar den:
Sunday May 17, 2020
16:00
Blekongsborgsgatan 3, 21463 Malmö
2195.00 kr
10 Platser kvar
Kursinformation

Heldagskurs med paus för lunch på egen hand

Profylaxkurs 17/5
Sunday May 17, 2020
Regular (2195.00 kr)
Platser kvar: 10
Bokar din plats ...
profylaxkurs 14/6
Börjar den:
Sunday June 14, 2020
10:00
Slutar den:
Sunday June 14, 2020
16:00
Blekongsborgsgatan 3, 21463 Malmö
2195.00 kr
10 Platser kvar
Kursinformation

Heldagskurs med paus för lunch på egen hand

profylaxkurs 14/6
Sunday June 14, 2020
Regular (2195.00 kr)
Platser kvar: 10
Bokar din plats ...