Gravidyoga i Malmö

Gravidyoga i Malmö

Yoga är ett fantastiskt verktyg för dig som är gravid. Den hjälper dig att finna lugn, samtidigt som den skonsamt stärker din kropp och ökar smidigheten. Även graviditetsrelaterade besvär som rygg- och bäckensmärta kan förebyggas och lindras med rätt övningar. Att träna yoga som gravid gynnar välbefinnandet, du lär dig att slappna av och förbereda dig både fysiskt och mentalt inför förlossningen.

Lär känna din kropps behov med gravidyoga

Under graviditeten händer mycket i kroppen, och det är en bra tid att vända blicken inåt och lyssna på din kropp. Att lära dig att lyssna på din kropp är förstås en viktig del av hela livet för att du ska må så bra som möjligt. Det är dock särskilt viktigt under graviditeten, så att du under förlossningen ska ha lättare att samarbeta med den. Med vår gravidyoga i Malmö förbereder du både kropp och sinne inför förlossningen.

Lindrar graviditetsbesvären

Gravidyoga hjälper dig att sakta ner och finna lugn. Andningen och yogaövningarna hjälper dig att stärka kroppen och minska graviditetskänningar som illamående, kramper, svullnad, halsbränna och smärta från rygg och bäcken.

Yoga hjälper dig med hormonbalansen

Man talar ofta om att yoga är betydelsefullt för ditt balanssinne. Det stämmer, men det är också bra för så mycket mer. Yoga hjälper nämligen även till att balansera dina hormoner, något som kommer särskilt väl till pass under din graviditet. Varje gång du utför yoga påverkas körtlarna i det endokrina systemet som utsöndrar hormoner positivt. Med en god hormonbalans blir toppar och dalar inte lika höga, och du mår bättre i din graviditet.

Hitta lugn och styrka med gravidyoga

Du är säkert bekant med att meditation och avslappning bidrar till att minska fobier, oroskänslor och rädslor. I samband med graviditeter, oavsett om du fött barn tidigare eller är förstagångsföderska, är dessa känslor vanligt förekommande. Du och din partner står inför en ny del av livet, och vill förstås att allt ska gå så bra som möjligt. Under kursen i gravidyoga får du verktyg för att kunna slappna av och bygga din inre styrka på bästa sätt.

Förlossningsförberedelse

Kursen i gravidyoga innefattar förlossningsförberedelse i form av andning och avslappning. Dessa två är de viktigaste verktygen du har för att möta och hantera förlossningsförloppet på bästa sätt. Genom att komma väl förberedd till din förlossning skapar du de bästa förutsättningarna för att du och ditt barn ska må bra när förlossningen väl sätter igång.

Gravidyoga hos oss

Våra lektioner i gravidyoga är noga anpassade efter gravidkroppen och syftar till att bygga upp den inifrån och ut. Varje klass innehåller övningar för att träna styrka, smidighet och avslappning. För att kunna anpassar övningarnas intensitet till just din kropp och dina personliga behov, så att du får ut så mycket som möjligt av kursen har vi max 8 kursdelatagare/grupp.

Den bästa tiden att ta vår kurs i gravidyoga är när du är i graviditetsvecka 12–40.

Kurstid: 5 kurstillfällen á 60 minuter.
Pris: 995 kr.

OBS! Med friskvårdsbidrag från din arbetsgivare är denna kurs avdragsgill.

Av- och ombokningsregler:
Avtalad bokning är bindande. Enligt distansavtalslagen ges ångerrätt inom 2 veckor från registrerad bokning. Ångerrätten upphör dock att gälla senast en vecka före kursstart. Om du i förväg meddelar att du inte kan delta vid ett kurstillfälle kan enstaka kurstillfällen tas igen i mån av plats i kommande kurs.

Kommer snart!